Sebastiaan de Haan

Sebastiaan de Haan

Sebastiaan wil technologie laten werken voor zorgverleners

Sebastiaan vindt dat mensen minder achter hun scherm zouden moeten zitten. Zeker in ziekenhuizen, waar zorgverleners aan het bed horen te staan. Met zijn achtergrond als fysiotherapeut en zijn affiniteit met ICT, is Sebastiaan helemaal op zijn plek als Visiar HealthCare-consultant. ‘Ik hou me vooral bezig met de vraag hoe je technologie kunt laten werken in het voordeel van zorgverleners. Het gaat in ons werk meer om mensen dan om computers.’

Computers en mensen

Sebastiaan werd fysiotherapeut, maar wilde dit niet de rest van zijn leven blijven doen. Hij had ook andere interesses, dus ging hij naar de codeerschool. ‘Dat was de andere kant van het spectrum en ook in dit vakgebied zag ik mezelf geen carrière opbouwen. Ik ben handig met computers én ik werk graag met mensen. Met die combinatie wilde ik meer doen. Via mijn voormalige werkgever kende ik Joeri en kwam ik in contact met Arijan. Ik zag vervolgens al snel in Visiar HealthCare de ideale kans om iets te kunnen betekenen in het professionele leven van zorgverleners.’

Expert aan tafel

Als Visiar HealthCare-consultant helpt Sebastiaan zorginstellingen om slimmer met ICT om te gaan. Zo begeleidt hij bijvoorbeeld ziekenhuisprofessionals bij het omzetten van (complexe) zorgprocessen naar digitale toepassingen, of bij nieuwe versies van EPD-systemen. ‘Wat ik zo fijn vind aan mijn werk, is dat ik direct met zorgverleners bezig ben. Ik ben de expert aan tafel en zit continu met ze te sparren over keuzes in het proces. Hoe doe je het nu? Wat heb je nodig? Het zijn leuke, ontspannen mensen en daar krijg ik veel energie van. Er is nog een hoop te winnen als het gaat om processen, beleid en strategie binnen ziekenhuizen. En daar zie ik een grote rol voor Visiar HealthCare weggelegd.’

Extra stapje zetten

‘De sfeer bij Visiar HealthCare is geweldig. Iedereen is makkelijk in de omgang, heel sociaal en we staan altijd klaar voor elkaar. We zetten allemaal dat extra stapje. Voor het team, maar ook voor onze klanten. We willen een rol spelen in de wereld van ICT en zorg. En dat gaat absoluut gebeuren, zeker met dit fantastische team en de nieuwe collega’s die erbij komen.’