Matthijs Weier

Matthijs Weier

Matthijs wist één ding zeker: iets met zorg en iets met technologie

Vanuit zijn passie voor humane biologie werd het verbeteren van de gezondheid van mensen een waardevolle gedachte voor Matthijs. Arts worden lag voor de hand, maar daar voelde hij niks bij. Hij koos daarom voor opleidingen waar de focus breder lag. Hij studeerde af aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences. Binnen deze opleiding doorliep hij een specialisatie gefocust op innovatiemanagement binnen de zorg. “Ik raakte bekend met de uitdagingen in de huidige gezondheidszorg en hoe deze aangepakt kunnen worden. De enorme potentie van technologie op dit vlak trok me sterk aan. Zo kwam ik uit bij Visiar HealthCare.”

‘Dit voelt goed’

“Na mijn sollicitatiegesprekken liep ik de deur uit en dacht ik ‘wow, dit voelt goed.’ Waarom? Ik merkte dat er oprechte en wederzijdse interesse was, we dezelfde passie bij elkaar herkenden, en er een persoonlijke klik was. Dit goede gevoel werd nog meer bevestigd toen ik het team leerde kennen. Een geweldige groep jonge, energieke, slimme mensen die altijd voor elkaar klaar staan en de nodige lol kunnen hebben onderling. Met de toewijding van iedereen blijven we ons als bedrijf ontwikkelen en het voelt geweldig daar onderdeel van te zijn.”

Voldaan thuiskomen

Toen Matthijs voor zijn afstuderen een halfjaar naar Canada vertrok, maakte hij voor het eerst kennis met innovatiemanagement in de praktijk. Hij vond het super om datgene waar hij over geleerd had tastbaar te maken en toe te passen om vervolgens daadwerkelijk iets bij te kunnen dragen. “Nu doe ik hetzelfde bij Visiar HealthCare en verbeter ik zorgprocessen door de afstemming tussen ICT-oplossingen en haar gebruikers te optimaliseren. De voldoening die ik daarmee elke dag mee naar huis neem, geeft me de energie om de volgende dag weer vol enthousiasme aan de slag te gaan.”