Guido Schulte Fischedick

Guido Schulte Fischedick

Guido ziet volop kansen om de zorg te verbeteren

Tijdens zijn studie bewegingswetenschappen was Guido Schulte vooral bezig het menselijk lichaam beter te leren kennen. Hij werd opgeleid als wetenschapper, maar koos net als veel van zijn studiegenoten voor een baan in de commerciële wereld. ‘Via een oud-studiegenoot kwam ik terecht bij een EPD-softwarebedrijf. Het consultancy-werk lag natuurlijk niet helemaal in lijn met mijn studie, maar het bleek een leuke manier om de zorgsector te ontdekken.’

Geen liefde op het eerste gezicht

Na ruim zes jaar vond hij het mooi geweest, het werd tijd voor een volgende stap. Guido ging reizen en werd ondertussen benaderd door oud-collega Joeri. Hij ging op gesprek bij Visiar HealthCare in B-Amsterdam, maar het was geen liefde op het eerste gezicht. ‘Ik had een fijn gesprek, maar twijfelde of ik bij Visiar HealthCare moest gaan werken. Ik wilde ook iets buiten de zorg om gaan doen, mogelijk in het buitenland. Ik had verder het idee dat het werk bij Visiar Healthcare te veel in lijn lag met mijn vorige werk waar ik wel klaar mee was. De start-up-sfeer sprak mij wel aan, maar ik had nog geen goed beeld bij de richting waarin de plannen van Arijan en Joeri zouden gaan.’

De vonk sloeg over

Om zijn blik te verbreden, ging Guido in gesprek met andere partijen buiten de zorg. Tijdens zijn vakantie bedacht hij dat het zonde zou zijn om niets te doen met zijn jarenlange ervaring in de zorg. Hij ging opnieuw het gesprek aan met Visiar HealthCare. Toen sloeg de vonk definitief over. ‘Ik dacht: hier gebeurt wat, daar moet ik bij zijn. En dat klopte helemaal. Ik ben blij dat ik alsnog heb gekozen om als healthcare consultant aan de slag te gaan bij Visiar HealthCare. Er zijn behoorlijk wat gaten in alles wat met EPD te maken heeft die we kunnen opvullen. Ik zie steeds meer kansen om iets goeds te doen voor de zorg en daar krijg ik veel energie van.’

Volop kansen in de zorg

‘Je kunt hier een grote brug slaan tussen werk in de zorg en advies geven. We zijn met een maatschappelijk doel bezig, dat motiveert iedereen die bij Visiar HealthCare werkt. Het is een hechte club waar je zelf dingen moet oppakken, maar waar je veel steun aan elkaar hebt. Iedereen is heel behulpzaam, relaxt en geïnteresseerd in anderen. Je mening wordt gewaardeerd en we bouwen samen aan iets moois: een efficiëntere zorg. Als je alleen maar aan jezelf denkt, heb je bij Visiar HealthCare weinig te zoeken.’