Bob de Zoete

Bob de Zoete

Bob is het liefst bezig met de bedrijfsmatige kant van de zorg

Zijn vader is chirurg, maar Bob miste de ‘artsenpassie’ om medisch professional te worden. ‘De bedrijfsmatige kant van de zorgsector heeft me altijd geboeid’. Zo heeft hij zijn Master Health Policy afgerond aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. ‘Bij Visiar HealthCare liggen voor mij alle kansen om mijn kennis van complexe zorgprocessen uit te breiden.’

Omgaan met zorgkosten

Tijdens zijn stage bij het OLVG in Amsterdam zag hij dat er flink bespaard kan worden op kosten in de zorg. Zo leerde hij van een apotheker dat sommige huismerk-medicijnen exact dezelfde werking hebben als duurdere merken. ‘Hoe gaan we om met geld in de zorg? Die vraag vind ik fascinerend. Ik sta pas aan het begin van mijn carrière, maar ik voel nu al dat dit thema bij mijn interesses past. Het is een groot, maatschappelijk probleem waarvoor ik graag wil meedenken over oplossingen.’

Veel verantwoordelijkheid

Bob solliciteerde bij grote adviesbureaus, maar het voelde niet als zijn thuishaven. Hij benaderde Visiar HealthCare op basis van zijn interesse en raakvlakken, had een positief gesprek en besloot om de gok te wagen bij de startup. ‘Ik vond het best spannend om te beginnen bij een klein bedrijf. Ik vroeg me in het begin wel eens af of ik de juiste keuze had gemaakt. Maar het antwoord was altijd ‘ja’. Want zolang ik mezelf kan blijven ontwikkelen is het altijd de juiste keuze. Ik krijg hier meer verantwoordelijkheden dan bij een grote consultancy organisatie.’

Het klopt allemaal

Soms kijken we naar elkaar bij Visiar HealthCare en denken ‘het klopt allemaal’. We voelen elkaar goed aan, er hangt een positieve energie en we helpen elkaar. Als ik aan een opdracht werk bij een klant, dan weet ik dat er altijd een team achter me staat waar ik hulp, advies en steun aan kan vragen. Het mooie daarvan is, dat de klant dat ook ziet en daardoor veel vertrouwen in Visiar HealthCare als team heeft. Waar we over twee jaar staan? Geen idee. Maar we zien allemaal de enorme potentie van dit kleine, energieke bedrijf.’