Blog

Wat is het nut van ambitie coaching?

By 17/12/2020 februari 12th, 2021 No Comments

Is ambitie coaching iets voor jou? In deze video legt Arijan Krasniqi, directeur van Visiar HealthCare, uit hoe je samen met een coach aan de slag kunt gaan met jouw doelstellingen.

Twee situaties voor ambitie coaching

Of je nu net op de arbeidsmarkt gestart bent of een ervaren professional bent, met ambitie coaching help jij je carrière vooruit. Hoe gaat dat in zijn werk? Arijan vertelt: “Wij adviseren je om erg goed na te denken over waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Dat kun je heel concreet maken.”

“Mensen die net starten met hun carrière, zijn bijvoorbeeld ook heel erg bezig met hun sociale leven. Ze hebben vaak nog niet heel duidelijk voor ogen wat hun ambitie is. Als ervaren professional loop je waarschijnlijk juist tegen bepaalde andere zaken aan waardoor je niet verder komt. Dan is het vraagstuk ook heel anders.”

Het belang van je houding en gedrag

“In beide gevallen gaan we bij ambitie coaching aan de slag met het bewust worden van je houding en gedrag”, vertelt Arijan. “We onderzoeken hoe dat uiteindelijk impact heeft op de kwaliteit van je samenwerkingen. Met je collega’s, met je partners, maar ook in je privé situatie, omdat wij geloven dat dat hetzelfde is.”

Tip: Heb je onze vacatures al gezien?

“Jij kiest ervoor om je privé en zakelijk anders te gedragen, maar je bent dezelfde persoon. Het is heel belangrijk dat mensen zien wie jij daadwerkelijk bent. Dat is namelijk een voorwaarde om echt connectie te maken met iemand. Die connectie is van wezenlijk belang als je samen wilt werken aan bepaalde doelstellingen.”

Ambitie coaching: waar heb je zelf invloed op?

Tijdens de coachingsessies wordt eerst gekeken of de problemen waar je mee worstelt buiten jezelf liggen of binnen je eigen invloedssfeer. “Als het buiten jezelf ligt, dan kun je je daar heel druk over maken, maar hebt je er geen invloed op. Er zijn allerlei mensen die dit heel mooi verwoord hebben in boeken en filmpjes, maar wij proberen het heel concreet te maken.”

“Als je ergens geen invloed op hebt, dan hoef je je er ook niet druk over te maken. Focus je dus op zaken waar jij wel invloed op hebt. Uiteindelijk heb je de meeste uitdagingen in het leven met jezelf en niemand anders. Daarom focussen we ons ook op het basisprincipe van zelfkennis.”

“Vanuit daar proberen we je verder te helpen met ontwikkelen, zodat je toegevoegde waarde hebt in een samenwerking met andere mensen. Dan heb je een veel betere kans om de missie en doelstellingen die er zijn te realiseren.