Veelgestelde vragen

“We vinden het fijn als je af en toe een vervelende vraag stelt”

Wat is voor een Visiar-consultant belangrijker: kennis van IT of van de zorgsector?

Je moet van allebei een beetje weten. Maar wat we belangrijker vinden, is je mensenkennis. Als EPD-consultant ben je de verbinder tussen techniek en zorg. Dat betekent dat je goed moet begrijpen hoe de behoeften en belangen zich verhouden tot de technologische oplossingen. 

Hoe lang duurt een project?

Dat verschilt enorm. Maar ga er maar vanuit dat je gemiddeld ergens tussen de drie en twaalf maanden aan het werk bent bij een opdrachtgever. Meestal is dat een ziekenhuis. Het aantal uren dat je daar werkt, hangt af van de complexiteit van de opdracht, je persoonlijke ontwikkeling en nog meer.

Voor welke opdrachtgevers werken jullie?

Voornamelijk ziekenhuizen. We zijn bezig om ons klantenbestand uit te breiden naar andere zorginstellingen. Maar op dit moment zijn we gespecialiseerd in EPD, dus dan zijn onze consultants vooral te vinden in ziekenhuizen. 

Ik ben net afgestudeerd. Heeft het zin om te solliciteren bij Visiar?

Jazeker! We hebben plaats voor fris talent met een sterke basiskennis. Werkervaring is altijd in je voordeel, maar stuur zeker ook je cv als je net klaar bent met je studie en aan de slag wil om de zorg in Nederland te verbeteren. 

Welke studie moet ik hebben gedaan om consultant te worden bij Visiar?

De meeste consultants hebben een studie afgerond in de zorg. Het is wel een must dat je op een of andere manier affiniteit hebt met IT, want uiteindelijk moet je technologie gedreven oplossingen vinden. 

Met wie werk ik als consultant samen bij een opdrachtgever?

Je werkt multidisciplinair met verschillende afdelingen. Dat moet je kunnen en dat maakt je werk ook zo afwisselend. Je hebt in je vrije rol weinig last van ziekenhuispolitiek. Waar je wél goed mee om moet gaan, zijn tegengestelde belangen. Als je je werk goed doet, los je zelfs een hoop interne gevoeligheden en conflicten op. 

Mocht je nog een andere vraag hebben, neem gerust contact op!