Maureen Zwart

Maureen Zwart

Van breed naar specifiek

Tijdens haar studie Technische Bestuurskunde, waar er eigenlijk weinig directe lijntjes met de zorg waren, startte Maureen aan het veelzijdige ICT-track: “Het bood mij de vrijheid om alle kanten op te gaan.” De vonk voor de zorg sloeg over tijdens de minor Med Tech Based Entrepreneurship, waar het ontwikkelen van een product in de zorg centraal stond. Het kreeg verdieping in de laatste fase van de master Complex Systems Engineering and Management, waarbij de keuze viel op een afstudeerscriptie over platformontwikkeling in de eerstelijnszorg. Maureen ervaarde hier dat ze energie krijgt van het creëren van oplossingen waardoor patiënten en zorgverleners een aangenamere, efficiëntere, en effectievere zorgrelatie hebben.

Net even iets anders

Dat Maureen nu bij Visiar HealthCare werkt, was voor haar niet de meest voor de hand liggende keuze, aangezien veel medestudenten kozen voor grotere adviesbureaus of traineeships. Via via kwam Maureen in contact met Visiar HealthCare. De gesprekken met het team gaven de doorslag: “Hier voel ik me honderd procent op mijn gemak”. Het team geeft Maureen vertrouwen in een heel leerzame en gezellige tijd. Het snelle sollicitatieproces versterkte het gevoel dat dit een team vol aanpakkers is.

Creativiteit in de praktijk

Werken bij Visiar HealthCare biedt Maureen een de kans om kennis van de complexe zorgprocessen op te doen. De combinatie met het zoeken naar de juiste ondersteuning door innovatieve ICT-systemen en platforms maakt dat Maureen haar oplossingsgerichte creativiteit kan inzetten in de praktijk. De zoektocht naar het antwoord op de vraag: “Hoe brengen we IT en zorgprocessen dichter bij elkaar?” motiveert Maureen. “De dynamiek en veelbelovende aard van Visiar HealthCare, gekoppeld aan het start-up karakter, maken mijn werk hier zowel levendig als veelbelovend.”