Skip to main content
Blog

HR-doelstellingen realiseren; de rol van technologie

By 18/06/2020februari 12th, 2021No Comments

De laatste jaren zijn er een hoop technologische ontwikkelingen geweest voor HR professionals. In theorie zouden deze kunnen helpen om je HR-doelstellingen te realiseren. Wat is de visie van Arijan Krasniqi, oprichter van Visiar HealthCare, op deze nieuwe technologieën?

Richt je aandacht naar binnen

Nieuwe technologieën implementeren om je HR-doelstellingen te behalen, het klinkt als een slimme zet. Maar helpt software an sich om HR-doelstellingen sneller of beter te behalen? Arijan vertelt: “Er zijn heel veel nieuwe middelen gekomen. HR professionals zetten steeds meer applicaties en oplossingen in. Het gevaar daarin is dat je dus laat leiden door technologie.”

Hierdoor kan je uit het zicht verliezen wat je bedrijf eigenlijk nodig heeft. “Het is eigenlijk veel belangrijker dat je eerst een stap naar binnen neemt, naar je organisatie. Zo krijg je een beter idee van de strategie, ontwikkelingen op de afdelingen en allerlei vraagstukken die spelen. Dit kan op aandeelhoudersniveau, directieniveau, managementniveau, maar ook op medewerkersniveau zijn. Eigenlijk vormt dat de basis van de keuzes die je gaat maken.”

Behaal je HR-doelstellingen met technologie?

Arijan vertelt: “Er zijn allerlei nieuwe snufjes op de markt die beloven oplossingen te bieden voor jouw problemen. Dit zien we bij veel organisaties waar we mee samenwerken, van mkb tot echt corporate niveau.” Helpen deze technologieën je ook echt om je HR-doelstellingen te behalen?

“Deze snufjes bieden alleen oplossingen als de problemen die jij ervaart ook echt in het bedrijf spelen. Dat het niet alleen een probleem is op basis van de informatie die jij hebt. Ga dus altijd weer helemaal terug naar de organisatie.”

Verschillende oplossingen voor HR

Op het moment dat je in kaart hebt gebracht wat precies de uitdagingen zijn, is het pas tijd om te kijken naar oplossingen. “Zorg dat je op microniveau, macroniveau, mesoniveau weet wat de beïnvloeders zijn op de variabelen die je hebt.”

Tip: Ben jij op zoek naar een nieuwe medewerker? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen.

Speelt de uitdaging extern, bijvoorbeeld rondom het HR beleid? Of speelt er juist een intern probleem, bijvoorbeeld rondom het recruitment beleid? In welke regio begeef je je en welke ontwikkelingen spelen daar (denk ook aan het CBS als bron)? “Zo zijn er tal van dit soort zaken die uiteindelijk invloed hebben op de keuze die je maakt voor één of meerdere oplossingen.”

Terug naar de kern

“Probeer dus altijd even een stap terug te gaan naar de kernvraag. Vraag vanuit daar echt goed door. Kijk op allerlei niveaus hoe daarnaar wordt gekeken, dan weet je zeker dat je je HR-doelstellingen gaat realiseren.”

Visiar HealthCare adviseert

“We zien veel organisaties, waarvan we weten hoe zij bepaalde keuzes hebben gemaakt. Ook weten we wat voor invloed dit heeft gehad op het realiseren van hun doelstellingen en welke uitdagingen zij daarbij hadden. Deze informatie kunnen wij geanonimiseerd delen.”

Hierdoor kan Visiar HealthCare adviseren of jouw plannen voor je HR-doelstellingen compleet zijn. “We vragen je of je over bepaalde dingen al hebt nagedacht. Bijvoorbeeld over de impact die bepaalde keuzes maken.”