Blog

Professioneel recruitmentbureau in de Zorg-ICT als business partner

By 19/05/2020 februari 12th, 2021 No Comments

Een van de belangrijkste USP’s van Visiar HealthCare is het feit dat ze als professioneel recruitmentbureau een goede business partner zijn voor hun klanten. In deze video legt Arijan Krasniqi, directeur van Visiar HealthCare, uit hoe je een prettige business partner wordt.

Eigenschappen van een goede business partner

Alleen een echt professioneel recruitmentbureau is ook een goede business partner. Arijan vertelt: “Wat heel erg belangrijk is om uiteindelijk een goede business partner te worden, is goed doorvragen. Als een klant een specifieke uitdaging heeft, moet je doorvragen hoe dat zover is gekomen. Vaak is het probleem daar niet voor niets.”

Veel klanten hebben best een goede reden waarom ze dingen doen zoals ze ze doen. Soms is er wel een onderbouwing, maar is het onduidelijk hoe bepaalde variabelen zich tot elkaar verhouden. “Het is dan heel erg belangrijk om na te vragen hoe iets tot stand is gekomen. Wat voor impact dat heeft op:

  • Henzelf
  • Hun partners
  • De methode
  • De projectaanpak

Als je dit soort vragen stelt, wordt iemand zich ook veel bewuster van de mogelijke keuzes.”

Een professioneel recruitmentbureau geeft inzicht

“Dat is vaak het vertrekpunt om business partner te worden,” vertelt Arijan. “Want dat betekent dat zij openstaan voor de input die jij levert. Het maakt dan eigenlijk niet meer uit of je nu alleen van één specifiek onderwerp heel veel kennis hebt. Je gaat veel breder meedenken, waardoor jij ook heel veel leert. Zo krijg je die connectie met elkaar.”

Tip: Bekijk onze vacatures!

“Je geeft dan niet alleen maar antwoord op datgene wat je gevraagd wordt, maar kunt ook meedenken over andere zaken waar je inzicht van toegevoegde waarde kan zijn. Dat onderscheid een goede business partner van iemand die antwoord geeft op een vraag die er eigenlijk helemaal niet toe doet. Als je niet goed hebt doorgevraagd, kun je heel moeilijk die afweging maken.”

Business partner worden door coaching

Visiar HealthCare staat bekend als een goede business partner. Dit is niet iets wat van de ene op de andere dag gebeurd is. “Het belangrijkste is dat je hier gerichte coaching voor vraagt”, vertelt Arijan. “Dat je bewust wordt van het feit dat als iemand je iets vraagt, dat er altijd een achterliggende gedachte achter zit. Je krijgt vaak al snel het idee dat je begrijpt wat ergens de bedoeling van is.”

Door veel te oefenen, word je steeds beter in het ontdekken van achterliggende gedachten en ideeën. Dit heeft Visiar HealthCare geholpen een professioneel recruitmentbureau te worden.

Het succes van Visiar HealthCare

“Als je weet wat de achterliggende bedoeling is, dan kan je ook veel beter meedenken over waar je samen naartoe moet groeien. Dat aspect is heel belangrijk om uiteindelijk business partner te worden. Uiteindelijk moet je natuurlijk veel meer kunnen, maar ik denk als je dit al kan, meer doet dan 90% van de mensen. En dan heb je wel echt veel onderscheidend vermogen.” 

Een professioneel recruitmentbureau

Visiar HealthCare bedient een aantal grote Zorg-ICT spelers in Nederland. Arijan vertelt:”Dit vinden zij verreweg het meest aansprekende aan onze methode. We werken zo op managementniveau, maar ook op het niveau van de professionals. Dat merken ze gewoon, helemaal in het onboarding proces. Een heel inwerk traject duurde nu veel korter, omdat we expliciet wisten waar we op moesten focussen om ervoor te zorgen dat iemand tijdens het onboarding process heel snel een onderdeel werd van het team.”