Skip to main content
ActueelOude blogs

Ambitie coaching voor kandidaten en managers

By 02/07/2020november 28th, 2023No Comments

Ambitie Coaching, wat is dat eigenlijk? In deze video legt Visiar HealthCare oprichter Arijan Krasniqi uit wat deze bijzonder vorm van coachen inhoudt en welke voordelen het biedt.

De match tussen opdrachtgever en kandidaat

Bij het vinden van een ideale kandidaat voor een organisatie, is het belangrijk dat beide partijen dezelfde ambitie hebben. Arijan vertelt: “Deze partijen hebben verschillende verantwoordelijkheden, verschillende inzichten. Het is zonder hulp van derden erg lastig om deze ideeën bij elkaar te brengen. Wat wij vanuit Visiar HealthCare doen is uiteindelijk ervoor zorgen dat de opdrachtgever een betere connectie maakt met de professional zelf.”

Vaak delen managers en werkzoekende professionals wel op hoofdlijnen waar ze graag naartoe willen. Ze vertellen niet hun beweegredenen en motivatie. Door middel van ambitie coaching, helpt Visiar HealthCare de twee partijen elkaar op dit vlak te vinden. Dit zorgt op den duur voor een betere match.

Transparantie en vertrouwen

Om tot de kern van de achterliggende motivatie en doelen te komen, is transparantie, openheid en vertrouwen nodig. “Dan merk je dat er ook veel meer draagvlak ontstaat om bepaalde keuzes te gaan beslechten”, vertelt Arijan.

Ambitie coaching: twee verschillende rollen op één lijn

Arijan maakt de vergelijking met een voetbalteam: “Je moet het eigenlijk zo zien: een voetbalteam heeft een spits en een verdediger. Het zijn twee aparte rollen in je team, maar ze winnen samen van de tegenstander. Als ze tenminste goed op elkaar afgestemd zijn”

“In het bedrijf heb je wellicht geen tegenstander, maar je hebt wel een bepaald doel. Bijvoorbeeld om te groeien of om je klanten veel beter te bedienen dan hiervoor.” Het afstemmen van die doelen door middel van ambitie coaching, speelt een cruciale rol voor beide partijen om deze doelen te bereiken.

Tip: ontdek onze vacatures!

“Dat is waar wij vanuit Visiar HealthCare organisaties bij helpen: dat samenspel optimaal inzetten, zodat daar minimaal ruis in optreedt. Zo zorgen we er uiteindelijk voor dat zowel die professional als manager ook echt connectie maken. Zodat ze gewoon een hele fijne, plezierige samenwerking met elkaar hebben.”